Cât despre băieţi…

Într-o piesă de la Holograf, versurile ne spun că “şi baietii plâng”. Probabil diferenţa dintre băieţi şi fete din prisma asta ar fi aceea că băieţii nu bocesc în batiste parfumate, şi nici nu îşi mai iau 2-3 prieteni ca să meargă la baie să se machieze din nou, sau să se demachieze, după caz, în timp ce fetele aspiră la o mare compasiune de la persoanele apropiate lor în acele momente. Poate din cauză că băieţii se jucau cu pistoale şi maşinuţe cu telecomandă în copilărie, şi nu puneau fustiţe păpuşelor Barbie, aceastea fiind şi machiate în prealabil.

Băieţii se pot consola şi cu o remarcă gen “Revino-ţi in fire, râd fetele de tine”. Poate din cauză că nu au prieteni, care să-i sune bocind pe la 3-4 noaptea, pentru că “uite, am fost la ăla acasă, şi dupa ce ne-am jucat, m-a lăsat în stradă singură, nu poţi să vii să mă iei?” Pentru că fetele văd în mulţi băieţi după câteva zile un înger salvator, o posibilă jumătate ideală. Pentru că la pubertate nu au scris jurnale, şi nu au carneţele cu mesaje de la al n-lea prieten, şi n-au umplut alte batiste cu lacrimi la vederea aceluiaşi personaj perfect din Twilight.

Un bărbat rar plânge. şi chestia asta e considerată o slăbiciune. Aş zice mai degrabă că tinde spre umanitate, echilavând cu o profundă descărcare. Însă glandele le avem toţi. Şi funcţionează după mişcarea planetei Marte, la mulţi. Revenind, trăirile de care băieţii nu “scapă” rămân anume cicatrici pe suflet, transformându-se în piedici şi lovituri aproape imparabile în drumul lor către fericirea afectivă.

De aici pornind, mulţi “pedepsesc” fosta prietenă prin intermediul actualei, ajungând într-un final la un nivel în care rămân singuri, luptându-se cu efemere fantome ale trecutului, întâmplări pe care le numesc drame afective tragi-comice. Băieţii rămân de multe ori prinşi într-un univers paralel, undeva la graniţa dintre realitate şi imaginar. Concluzionând, viaţa nu se vede roz nici dacă ai ochelari 3D.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *