Cine este Dumnezeu?

INAINTE DE A FI CITIT: Nu recomand sa cititi acest articol daca nu sunteti open-minded. Acest articol poate sa va ridice semne de intrebare referitor la convigerile voastre religioasa. Multumesc de intelegere.

Cine este Dumnezeu? Asta a fost intrebarea pe care ii o adresam mamei mele cand eram mic, ori de cate ori aveam ocazia. Binenteles, ca toti am facut acelasi lucru. Insa frecandu-mi neuronii din cap “timp de mult timp”, pe langa zeciile de explicatii si alte zeci de necunoscute, am mai descoperit o explicatie in mintea mea la intrebarea ce uneori ma bantuia.

Particula de lumina se numeste foton. Acel foton, “circula” pe distanta Soare -> Pamant, cu viteza luminii. In aproape 8 minute fotonul parcurge distanta de 149.600.000 mil. kilometri, aceasta reprezentand distanta Soare – Pamant, asta pe cand viteza luminii este de 300.000 (aprox.) km pe secunda. Einstein a demonstrat ca daca s-ar construi un mobil care sa atinga viteza luminii, persoana care ar “circula” cu mobilul ar fi impresionata de scurgerea timpului, pentru ca 1 zi lumina (o zi parcursa cu viteza luminii) inseamna 1000 de ani astronomici (pamantesti). Ceea ce am zis pana acum nu are nici o legatura cu Dumnezeu. Asteptati, ca acum urmeaza.

Partea stiintifica o lasam deoparte si trecem la cea religioasa. In Biblie scrie ” o zi pentru Dumnezeu este 1000 de ani, iar 1000 de ani o zi”. Daca facem o corelatie intre partea stiintifica si cea religioasa putem ajunge la o concluzie de genul: Ca de la Adam si Eva (sunt peste 7000 de ani – mai exact 7516 ani, adica 5106 ani de la Adam la Iisus Hristos si de la Iisus Hristos pana astazi, 2010 ani.), Dumnezeu s-a plimbat cu un asemenea mobil cam 7 zile. Stim ca e Dumnezeu e perfect sau aproape perfect (Am zis aproape perfect datorita convingerilor mele, datorita faptului ca Lucifer nu a fost creat perfect iar in Biblie zice ca Dumnezeu a regretat ca a creat pe om, deci inseamna ca El nu stia ce avea sa fie si sa faca omul.), deci asta ar putea inseamna ca o fiinta atat de supra-inteligenta ar putea dispune de o asemenea tehnologie. Sunt zeci de cladiri, arhitecturi, monumente care au fost create acum 1000-2000-3000 de ani in urma si se intreaba cei mai mari savanti cum au reusit cei din vremurile alea sa creeze asa ceva. O explicatie, dupa cele citite mai sus ar fi: Simplu, a facut Doamne Doamne un popas.
In incheiere, vreau sa va intreb, exista o asemenea posibilitate ca cea prezentata mai sus?

Important: Prin acest articol nu vreau sa destabilizez oamenii din credinta si convingeriile lor, incerc doar sa-mi prezint un punct de vedere. Rog sa nu fie luat ca atare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *