De la suflet citire.

Consider că multe lucruri sunt săvârşite în mod evaziv. Unii oameni, deşi se iubesc, se despart. Sau există alţii care se despart crezând că iubirea nu mai există între ei. Dar după un timp, după un alt episod de vin sau bere alte persoane, revelaţia încearcă a-şi face loc printre nepăsarea confundată cu obişnuinţa. Însă după cum norocul nu e pentru toţi, situaţia asta poate fi mai expansibilă, şi nu toate lucrurile pot rămâne în urmă.

Pe de altă parte, îşi fac loc şi iubirile imposibile şi cele interzise prin definiţie. Bineînţeles, indicatorul “stop” îi intrigă pe mulţi, determinând emoţii mai puternice, adrenalina fiind la o cotă mare, elemente pasionale, că sunt foarte aşteptate, sau elemente dulci, deoarece întreaga situaţia e la graniţa dintre subconştient şi realitate. Te duc în al nouălea cer, fiecare întâlnire devenind un triumf, şi, precum în filme, vor deveni legende de povestit nepoţilor.

Inflexiunile din glas devin tot mai evidente, însă aceste iubiri deseori sunt înfundate într-un zbucim surd, parând a fi menite să moară precum nişte bibelouri prăfuite dintr-un magazin la lichidarea stocului. Denotă acele trăiri sufleteşti pe care nu ţi le doreşte a le împărtăţi cu nimeni, şi nici nu le vrei privite de altcineva, nici măcar vorbite. Apar atunci când nu mai visezi pe alţii sau altele, ci doar pe doar pe dorul tău, culoarea ce iubeşte sufletul tău fiind culoarea ochilor acelei persoane. Crezi că va veni momentul ăla, când te vei convinge pe tine, când nu vei mai goni după argumente banale, când magazinul nu va mai fi unul efemer, ci va rămâne acolo indiferent de evoluţia pieţei. Când eşti conştient că îţi doreşti, şi vrei, dar vezi că nu se poate.

Aş putea spune că iubirea interzisă se confundă cu o variantă “light” a răului, deoarece este în mod cert “interzisă” de un lucru anume sau o persoană adiacentă. E greu. E greu să învingi, când nici măcar nu ştii împotriva cui sau câtora lupţi. Deşi, ca să câştigi, crezi că ai nevoie doar de un sfert de ceas…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *