Despre lene, din alt unghi!

De cand e lumea, lenea a fost tot timpul considerata un defect. Cauza acestei nedrepte priviri asupra lenei sta în numarul foarte mare de oameni care nu pot fi decat harnici. Din punctul meu de vedere a fi harnic inseamna sa ai comportament de robotel si sa fii lipsit de creatie, iar toate astea iti tin corpul si mintea ocupata, ramanand fara resurse fizice si psihice sa evoluezi.

In intelesul lor, lenea este un soi de opus al harniciei, ceea ce nu este doar gresit ci si periculos interpretat. In intelesul meu, lenea este cea care te impinge să muncesti cat mai putin pentru a atinge un scop. Privita asa, lenea este un semn clar de eficientă si inteligenta. Istoria tehnologiei este istoria lenei. Practic toate descoperirile majore sunt rezultatul dorintei de a munci cat mai puțin. Pentru mine lenea a mers mana in mana cu curiozitatea creativa si dorinta de cunoastere.

Nu trebuie confundata lenea cu trandavia. Leneveala are o forma activa ce iti pune oridine in idei. Lenea nu înseamna sa nu faci nimic. Lenea inseamna să fii liber să faci orice, spunea Floyd Dell, un scriitor american. Lenesii vor intotdeauna să faca ceva, pur si simplu fac altceva decât ar trebui din punctul de vedere ar harnicilor. Ei au o alta ordine a priorităţilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *