Domnișoreală

Pe vremea când se purtau perciuni și pantaloni evazați, pentru a afla vârsta unei domnișoare trebuia să participi la licitație. Îmi imaginez hârtiile, elaborate cu atenție pentru a nu sări detalii importante. Nu aveau aparate digitale ca acum și fotografiile trebuiau descrise.

Se vor prezenta: Maricica, distinsa fiică a primarului, Vasilica – la fel de distinsa prietenă a Marcicăi, Inocenția – candidată la postul de prietenă a Marcicăi. Licitațiile începeau de dimineață și durau până seara târziu. Fetele dădeau din cap dacă spun sau nu ce vârstă au, data nașterii, ce număr poartă la șosete, pe ce stradă merg deseori, care sunt culorile lor preferate pentru tapet, etc.

Bun, pe vremea acestor distinse domnișoare înțeleg teama de a-și dezvălui secretele. Puține sau nu la număr, trebuiau păstrate cu sfințenie pentru a crește misterul și tainele împrejur. Dar azi, când s-a mai renunțat la căruțe în favoarea trabantului și mai apoi în favoarea altor mijloace de transport, care este scopul confecționării unui norișor de mister deaspura capului? Mai ales când vine vorba de sexul masculin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *