Domnul Narcis de la doi

Negreşit, în fiecare dimineaţă, domnul Narcis de la doi îşi face mişcarea de învioarare în faţa ferestrei larg deschise, obicei intrat în reflex de vreo două luni de când proaspăta văduvă, Camelia de la unu, din bolcul de vis-a-vis întinde rufe în balcon fix la aceeaşi oră, ridicând priviri agale şi pur întâmplătoare spre junele nostru uşor trecut. În chiloţii de un alb îndoielnic şi tricoul, ale cărui găurele nu au fost prevăzute din fabricaţie, strâns pe trupul viguros şi cu început de burtă, Domnul Narcis numără cu voce tare ţopăind pe un ritm doar de dânsul auzit:

– Un’, doi, trei! Un’, doi, trei! Un’, doi, trei!

– Săru’mânuşiţele duduiţă! Ce zi frumoasă…! Taman bună de plimbat prin parc! Şi de tăvălit prin iarbă, continuă domnul Narcis în gând.

– Ziua bună domnu’ Narcis, răspunde văduva Camelia înroşindu-se la ten, să nu răciţi că e cu dinţi soarele ăsta matinal!

Aha! Deci pune botu’ – opinează domnul Narcis brusc înveselit – azi nu mai scapă!

– Io am făcut aramata la Caracal… nu mă doboară pe mine un vânticel de primăvară, întăreşte afirmaţia bărbatul printr-o încordare uşoară de bicepşi.

Vădit ruşinată, văduva Camelia de la unu intră precipitat în casă.

– E timpul pentru băiţa de dimineaţă! Sper să fie apă caldă că după o săptămână de pauză chiar nu-mi place cum îmi luceşte părul, zice tânărul scuipând în palmă şi netezindu-şi freza!

Un val de apă rece ca gheaţa tâşneşte din duşul ruginit, rotit spre debit maxim.

– Futu-mi-te-n gât Boc cu tot partidul tău de căcat – urlă bărbatul surescitat – nici apă caldă nu ştii să faci ca lumea!

Spălat şi parfumat ca izmana de ginerică în noaptea nunţii, domnul Narcis de la doi pune mâna pe telefonul cu disc.

– Alo, săru’mâna doamnă Camelia, ce mai faceţi?

– Ce să fac, sunt singură… dereticam prin casă!

– Atunci poate îmi permiteţi să trec pe la dumneavoastră, bem o cafeluţă, mai stăm de vorbă, poate facem amor…

– Vai, domnule Narcis, nu se poate aşa ceva… credeţi că sunt curvă?

– Da’ cine a pomenit de bani?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *