Fizică de cuplu

Nu am citit studii de specialitate, nu am aprofundat prea tare fenomenul, dar pot afirma cu certitudine, pe baza propriilor observaţii, că femeile privesc lucrurile dintr-un unghi diferit faţă de cum le văd bărbaţii. Şi mai ales aud mult diferit decât noi, bărbaţii. În ciuda faptului că posedăm aceleaşi organe de simţ, percepţia senzorială a femeilor este net superioară! Nativ, femeile interpretează informaţiile intr-un fel care nouă bărbaţilor ne este imposibil de înţeles si pe care nu vom reuşi să-l imităm nici dupa ani de exerciţiu intens la cea mai tare scoală de actorie. Vă dau un exemplu, ca să vedeţi că am dreptate şi că nu bat câmpii!

Aseară, nevastă-mea îşi exercita drepturile casnice în bucătărie. Eu, în faţa televizorului, înjuram domol clasa politică de pe la noi. La un moment dat (să-l notăm T1) din bucătărie se aude un zgomot de oale scăpate din mână pe gresie. Alerg să văd ce s-a întâmplat şi întreb îngrijorat:

– Ce s-a întâmplat, dragă? Te-ai rănit? Te ajut cu ceva?

După o oră, (să notăm momentul cu T2), încercând să-mi torn apă într-un pahar, din neatenţie, ceasul rău-pisica neagră, scap paharul din mână şi se sparge cu un zgomot nu tocmai plăcut urechilor sensibile ale nevesti-mii. Val-vârtej, apare consoarta în bucătărie şi mă abordează direct:

– De data asta ce ai mai spart? Strânge repede cioburile, să nu călcăm în ele!

Stau şi meditez! Din punct de vedere senzorial, neurofiziologic vorbind, cu ce naiba diferă T1 de T2 de avem abordări diferite?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *