Implementarea globală a rețelei 5G pentru o lume hiperconectată

Rețelele de telecomunicații au fost până acum pentru oameni. Acum vor fi și pentru mașini și la o scară mare – conectând tot ce trebuie conectat.

De fapt, vor exista mai multe mașini conectate decât oameni. Aceasta este promisiunea 5G și a altor astfel de rețele mobile nextgen.

Amazon Echo sau Google Home vor primi actualizări din bucătărie și baie și vor umple stocul – cel puțin articole de uz regulat, cum ar fi unt, pliculețe de ceai și lame de ras.

În lumea exterioară, rețelele de mare viteză 5G vor ajuta mașinile să comunice cu o latență aproape zilnică, îmbunătățind transportul, monitorizarea traficului, fabricile, livrarea asistenței medicale, orașele inteligente, fermele și divertismentul.

„5G va sprijini confortabil AR / VR la scară. Acest lucru va declanșa nu doar modul în care oamenii joacă jocuri, ci vor transforma companiile care au nevoie de prezență personală, cum ar fi educația și asistența medicală ”, spune Dinkar Ayilavarapu, partener la Bain & Company.

Aproape 1 trilion de dolari vor fi cheltuiți pentru 5G între 2019 și 2025, potrivit GSMA Intelligence. In curand, network unlock va fi disponibila pentru fiecare utilizator. În următorii șapte ani, rețelele 5G se vor maturiza în SUA, China, Japonia, Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Cu fiecare generație, capacitatea rețelei crește. 5G este atractiv datorită latenței sale scăzute de 4 milisecunde (ms).

Odată cu implementarea rețelelor 6G, latența va fi redusă la zero, iar viteza de transmisie a datelor va fi mai mare decât 1 gigabyte pe secundă pe care 5G promite să o furnizeze.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *