In lupta cu kilogramele in plus

In ultimii ani, kilogramele in plus au devenit o problema mare pentru ca se trece foarte usor la obezitate. In urma cu 20 de ani de exemplu, aceasta grija in plus, nu exista.

De ce? Pentru ca nu existau sutele de fast-food-uri, nu existau chipsurile, zecile de feluri de dulciuri, cu zeci de calori. Lumea mancau doar ceea ce cultivau, iar prostiile din ziua de azi nici nu aparuse in magazine. Existau sali de fitness? Nu, nu existau, se mergea pe camp la joaca (cand erau mici) si la munca pamantului (cand erau mari). Nu vreau sa zic ca sa facem un pas in spate si sa ne intoarcem la munca pamantului, pentru ca am evoluat si asta ar fi un regres. Zic sa avem grija ce mancam si sa ne apucam de activitati, lasand sedentarismul provocat de calculator si televizor.

Unele recomandari!

Consumati banane foarte multe pentru persoanele cu colesterol mare, iar celorlati le recomand sa consume o banana zilnic. De ce? Dupa un studiu realizat de o echipa de cercetatori, s-a constat ca dupa ce subiectii au mancat o banana in jumatate de ora, colesterolul (cel considerat “rau” pentru corp) si-a pierdut considerabil din valoare. Colesterolul (foarte mare) este cauza principala a aterosclerozei si bolilor de inima.

La servici, pentru a inbunatati starea de spirit nutritionistii recomanda migdalele, iaurtul, fisticul, papaya si crevetii. Potrivit medicilor, vitamina B, care se gaseste în aceste alimente, ajuta la cresterea productiei de serotonina din creier, si asa apare starea de relaxare.

Alergati, alergati, alergati! Asta recomand eu, foarte sus si tare. De ce?

Beneficiile alergatului asupra sănătăţii
– Reduce şansele apariţiei bolilor (de la cele mai simple la cele mai grave). Asigură circulaţia eficientă a sângelui şi implicit a oxigenului prin organism
– S-a demonstrat că persoanele care aleargă în mod regulat sunt mai energice şi mai creative.
– Duce la producerea unei cantităţi mai mari de endorfină (hormonul fericirii).
– Reduce nivelul de stres, oboseala şi chiar depresiile în stare incipientă.
– Ajută la întărirea încrederii în propriile forţe, a concentrării şi determinării.
– Alături de o dietă corespunzătoare, alergatul este principalul inamic al “colăceilor” de grăsime

Sunt zeci de lucruri care tin de sanatatea “templului nostru”, corpul. Si inca alte zeci de metode de a scapa de kilogramele in plus. Eu am doua metode foarte simple:

1. ALEGEREA CU FOARTE MARE GRIJA A CEEA CE MANCATI (fara grasimi, cel putin o salata pe zi)
2. SPORT (un tip de sport: box, alergatul, fotbal, basket, karate,)
Astea fiind spuse, inchei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *