Kinder Felie de Lapte Făcută Cu Dragoste în Casa Ta

Cu siguranță, mulți dintre noi au crescut iubind gustul unic al Kinder Felie de Lapte, prăjitura care stârnește amintiri dulci și bucurie la fiecare mușcătură. Iar ce-ar fi mai minunat decât să poți recrea această delicioasă prăjitură chiar în confortul propriei bucătării?

Ingrediente:

 1. Blat:
  • 200 g biscuiți simpli.
  • 100 g unt topit.
 2. Stratul de Lapte Condensat:
  • 400 g lapte condensat.
  • 100 g unt.
 3. Stratul de Ciocolată:
  • 200 g ciocolată cu lapte.
 4. Decor (Opțional):
  • Fulgi de ciocolată albă sau nucă de cocos pentru a presăra pe deasupra.

Instrucțiuni:

Pregătirea Blatului:

 1. Mărunțirea Biscuiților: Așează biscuiții într-un sac de plastic sigilat și folosește un sucitor pentru a-i mărunți până devin pulbere fină.
 2. Amestecarea cu Untul Topit: Într-un bol, amestecă biscuiții mărunți cu untul topit până obții o compoziție omogenă.
 3. Așezarea în Forma de Copt: Întinde amestecul uniform pe fundul unei forme de copt tapetate cu hârtie de copt. Apasă bine pentru a forma un strat compact.

Stratul de Lapte Condensat:

 1. Topirea Untului: Într-un vas, topiți untul la foc mic.
 2. Adăugarea Lapte Condensat: Adaugă laptele condensat peste untul topit și amestecă continuu până se obține o compoziție omogenă. Gătește amestecul la foc mic până se îngroașă ușor.
 3. Așezarea Peste Blat: Toarnă stratul de lapte condensat peste blatul pregătit anterior și nivelează cu atenție.

Stratul de Ciocolată:

 1. Topirea Ciocolatei: Topiți ciocolata cu lapte la baie de aburi sau în cuptorul cu microunde.
 2. Turnarea Peste Stratul de Lapte Condensat: Toarnă ciocolata topită peste stratul de lapte condensat și distribuie uniform pentru a acoperi întreaga suprafață.

Pastrarea și Servirea:

 1. Pastrarea: Pune prăjitura la frigider pentru cel puțin 4-6 ore sau peste noapte, până când se întărește complet.
 2. Decuparea în Felii: După ce prăjitura s-a întărit, folosește un cuțit cu lama încălzită pentru a decupa prăjitura în felii dreptunghiulare sau pătrate.
 3. Decorare (Opțional): Presară fulgi de ciocolată albă sau nucă de cocos peste felii pentru un aspect plăcut și o aromă suplimentară.

Sfaturi Suplimentare:

 • Variante de Biscuiți: Poți încerca diferite tipuri de biscuiți pentru a adăuga o notă de originalitate, cum ar fi biscuiți cu ciocolată sau biscuiți cu vanilie.
 • Ajustarea Cantităților: Poți ajusta cantitățile de unt, lapte condensat și ciocolată în funcție de preferințele tale personale de gust.
 • Folosirea de Toppings Diverse: În afară de fulgi de ciocolată albă sau nucă de cocos, poți adăuga și alte toppings, cum ar fi miez de nucă sau fructe uscate.
 • Stocarea Corectă: Păstrează prăjitura în frigider pentru a o menține proaspătă. Poți chiar să o porționezi și să o congelezi pentru a o păstra pentru mai târziu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *