Nu mi-a venit să cred

Machiajul bine făcut poate transforma un om. Mai exact o femeie, pentru că ele se machiază mai des/mult decât alții. Cândva urmăream emisiunile de genul schimbare de look. Vedeam acolo fete care se transformă din țărăncuțe în adevărate stele. Este interesant cum o persoană (artistul într-ale machiajului) știe să-ți valorifice anumite trăsături observând doar ce anume neglijezi. Uneori e nevoie de trucuri, alteori de simple retușuri dar în final e aceeași Mărie.

Cândva o prietenă se întrista când se uita la vedetele din reviste. I-am spus că ea e de o mie de ori mai frumoasă decât fetele astea machiate, cu tencuială de 10 mm, bronz artificial, silicoane, unghii false, extensii, etc. Și era adevărat. Dacă nu ar exista toate aceste modalități de a trunchia adevărul (aș spune chiar că e un proces de șlefuire), frumos ar fi ceea ce este rar și autentic.

Deja m-am obișnuit să văd prin peisaj fete ieșite de la solar, morcovii la față, cu gâtul nenatural de maro. Niciodată nu le-am invidiat chiar dacă am pielea albă. Pur și simplu mă amuză întregul proces de strofocare pentru a arăta cât mai bine. Este deja un fenomen care creează copii la indigo. Dacă nu ar exista trucul, ar dispărea branșa fotografilor-spion. Dar ce să mai lungesc vorba! Spuneți voi care este rolul unui machiaj, unde se exagerează și unde nu se mai pune accent deloc. Sunt curioasă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *