Odată…

Odată, băieţii trimiteau scrisori de dragoste fetelor pe care le găseau simpatice. În ziua de azi, puştanii se duelează, că unul are mai multe deodată, iar altul nu are niciuna. Odată, băieţii dacă voiau să iasă cu o fată, erau ruşinaţi când cereau permisiunea părinţilor fetelor, azi puştanii vorbesc despre sex ca subiect tabu, şi fiecare fată pe care o văd şi-o imaginează dezbrăcată, doar deh… romantismul s-a mutat în pantaloni.

Mai demult, tinerii întâlneau fetele la ieşirile din ziua de duminică, şi mergeau cu părinţii lor ca să peţească fata. Azi, ei merg acasă la fată doar când părinţii respectivei nu sunt acasă. Odată, căsătoria era vazută ca un lucru frumos între băiat şi fată, un nou început, o alianţă în doi, astăzi… căsătoria vine când moda cu burţile la gură işi face locul, şi deodată puştanul se trezeşte cu un în plus pe deget.

Am evoluat (deja avem doar haine D&G, telefoane de ultimă generaţie, fără credit pe ele, sau fără bani de-o cafea în buzunar), ne-am reevaluat principiile (primul pas trebuie făcut de fată) şi ne-am aliniat modelelelor văzute prin la televizoare cu plasmă (fiecare are aşa ceva acasă, de preferat cu diagonală cât mai mare, vremurile când se strângea toată familia în singura camera cu un televizor alb-negru sunt demult apuse)… Aş vrea să pot cere numărul de telefon unei fete fără a fi bănuit că încerc doar să-i intru în pantaloni. Aş vrea să socializez cu fete, fără a fi înţeles că mă gândesc la ceva neortodox, cum s-ar spune.

Vreau să sun pe cineva, când am o problemă şi nu-i pot găsi rezolvarea de unul singur. Vreau să merg seara la un film, fără ca fata să fie în dubii, că poate eu mă gândesc că ar ieşi altceva. Vreau să merg la munte, pentru că nu ai fost demult. Vreau să râd pe bănci în parcuri, spunând poveşti şi bucurându-mă de diferitele conotanţe ale cuvintelor. Dar acum presupun că multe se rezumă la rubrica sex din buletin, iar în cazul în care apare litera F, primul gând al multor puştani e “trebuie să mi-o pun cu asta”…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *