Profiler

Aseară am plecat la o scurtă sesiune de cumpărături într-un supermaket din zona unde locuiesc. Dupa ce am pus în coș tot ce aveam notat pe listuță, am luat-o agale spre casa de marcat cea mai liberă. În drum văd raionul de brânzeturi & măsline și fiind un mare consumator mă hotărăsc brusc să cumpăr câte ceva. În fața mea era un cuplu de îndrăgostiți, după mimică si gesturi, plus vreo 4 persoane. Domnul din față și vânzătoarea erau prinși într-o discuție tehnico-filozofică despre brânza de capră și beneficiile sale homeopate, așa că nu se înainta deloc. Cum nu aveam nimic mai bun de făcut, încep să studiez discret perechea din fața mea.

Cuplu tânar, în jur de 35 de ani, îmbrăcați smart casual, fără zorzoane, aspect îngrijit, gesturi normale, genul de cuplu cu care poți lega dicuții banale atunci când călătorești cu trenul, la drum lung. Nu-și vorbeau dar se sorbeu din priviri. La un moment dat, domnița se plictisește și îi spune tânărului:

– Iubiituullee, rămai tu aici! Eu merg puțin până la “Menaj”. -zice femeia, pisicindu-se încetișor.

– Da’ du-te, fă! Ce-mi spui mie! La cum se mișcă asta de la tejghea… mă găsești tot aici! -răspunde domnul, aparent iritat.

Pot să spăl pe jos cu skill-ul meu de profiler! -îmi zic în barbă. Mă pricep la psihologie ca Fuego la cântat rock!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *