Romania in colaps economic

Nu se poate trai decent in Romania.
Atunci cand zic asta, ma uit la batranii care nu au bani de medicamente, ma uit la tinerii care nu isi gasesc un loc de munca, ma uit la oamenii care cersesc.

Statul, omul gras, s-a urcat prea tare in carca poporului, omul slab. Atat de tare incat avem, impozit forfetar, impozite peste impozite si taxe peste taxe. Nu m-ar surprinde sa se implementeze taxa pentru curatarea copacilor sau taxa pentru lustruirea semafoarelor. Sunt neplacut surprins sa vad ca guvernarea noastra nu poate face rost de banii necesari pentru exploatarea aurului din Rosia Montana. Este necesar sa vina cei din Canada? O spaga de cateva milioane de euro poate sa aduca nepasare.

O sa emigram
Multi dintre noi vor pleca din Romania, probabil, definitiv. De ce? Pentru ca nu exista siguranta zilei de maine si sa poti trai natural. Strainatatea va fi locul unde vom pleca cu disperare. Acolo salariile sunt aprox. de zece ori mai mari ca la noi (2000-3000 euro) si preturile la produse de doua ori mai mici. Cum poti trai la noi unde avem preturi de doua ori mai mari ca in alte parti si salarii de zece ori mai mici?

Apa e mai scumpa ca laptele.
Cum e posibil ca in tara noastra, care este bogata din punct de vedere hidrografic sa se vanda apa (plata), de 0.5 L cu 3 lei? Laptele (de tarani, nu din magazin) il cumperi cu 1 leu la 0.5 L. Pe langa asta, am ajuns sa cumparam, in mileniul 3 PAMANT si APA. Va dati seama, ca ce a dat Dumnezeu si ne-a oferit prin natura, noi cumparam de la “niste smecheri” ce s-au improprietarit?

Drept urmare, Romania, tara ce dispune de toate tipurile de relief si de toate tipurile de rezerve, este nevoita sa importe si sa nu fie in stare sa produca macar pentru subzistenta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *